online web builder

ÜRÜNLERİMİZ

Farklı sektörlere hitap eden geniş ürün portföyü

Mobirise

Birde Bizden Dinleyin !

Katkı maddeleri gıdaların
Daha uzun ömürlü olmasını,
Tat, lezzet ve kokularının çok daha güzel olmasını,
Şekil ve renklerinin düzelmesini,
Kalite ile dayanımının korunmalarını sağlar.

Hastalık oluşmasına neden olan mikroorganizmaların oluşumuna engel olur.
Gıdaların besleyici ve biyolojik değerlerinin korumalarına yardım eder.
Gıdaların içindeki katkı maddeleri sayesinde gıdalar üretimden depolama aşamasına kadar geçen sürede ve daha sonrasında besin değerlerini yitirmezler.

BEYAZ GIDA ÜRÜNLERİ SIRALADIĞIMIZ BU ARTILARI SAĞLAMAK AMACI İLE 1985 YILINDAN BERİ ÜRÜNLERİNİ 2 ANA BAŞLIK ALTINDA TOPLAMAKTADIR.

LÜTFEN BİLGİ ALMAK İSTEDİĞİNİZ ÜRÜN GRUBUNU SEÇİNİZ.

Mobirise

ET KATKI MADDELERİ

Mobirise

SÜT KATKI MADDELERİ

Mobirise

ACOL S-2000
ANTİMİKROBİYEL MADDE

ACOL-S tüm gıda maddelerinde istenmeyen dört büyük patojen (Salmonella, Coliform, E.Coll, S.Aureus) üzerinde etkili antimikrobiyel bir maddedir.

ACOL - S kolay kullanımı ile maya ve kültüre etki etmeden, insan sağlığı açısından tehlike arz eden bu mikroorganizmaları 48 saat içinde yok etmekte ve uzun süre tekrar üremelerini engellemektedir.

ACOL - S FDA tarafından onaylanmış olup Amerika, Avrupa ve Japonya‘da gıdanın çeşitli bölümlerinde kullanılmaktadır.

ACOL - S kullanımında doz aşımının insan sağlığı açısından sakıncası yoktur.

ACOL - S kullanarak yapılan deneylerde, ürünlerdeki toplam 8.000-100.000 olan mikroorganizma yükü kabul edilebilir standartların çok altına düşürülmüş ve kullanım miktarı artırılarak bu yük sıfıra indirilmiştir.

ACOL – S ET ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI

ACOL - S Et ürünlerinde 100 kg sucuk-salam-sosis hamuruna 150 gr, baharata karıştırılır ve diğer kuter malzemeleriyle beraber kuterlenir. Isıl işlem görmeyen et ürünlerinde çok yaygın bir şekilde kullanılır. Et ürünlerinde tat-koku üzerine herhangi olumsuz bir etkisi yoktur. Sucuk, salam, sosis vb. ürünlerde rengi parlaklaştırır. Ürüne canlı bir renk kazandırır.

ACOL - S KÖFTE ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI

100 kg köfte hamuruna 50 gr kullanılır.

ACOL - S JAMBON ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI
100 kg Et karışımına max. 50gr kullanılır.

Acol-S Fermente sucuk üretiminde kullanılmaz. Mikrobiyolojik analiz için 48 saat geçmesi gerekmektedir.

Mobirise

ACOL KM 2010
KORUYUCU MADDE

ACOL KM 2010 gıda maddelerinde istenmeyen KÜF, MAYA VE MANTARLARA etkili koruyucu bir maddedir.

ACOL KM 2010 kullanımında doz aşımının insan sağlığı açısından sakıncası yoktur.

ACOL KM 2010 kullanarak yapılan denemelerde çok net sonuçlar alınmıştır. İşletme bazında yapılan çalışmalarda özellikle yoğurtta yaz ayında ortam sıcaklığında ürüne pulvarize şeklinde (%15'lik solüsyon).

ACOL KM 2010 ürünü 10 gün küflenmeden muhafaza ettiği gözlenmiştir soğuk zincir ortamında ise bu süre 30 günü geçmiştir.

KULLANIM

Yoğurt soğukken yada kapaklar kapatılırken pulverizasyon işlemi yapılmalıdır. (%15-20'lik solüsyon)

Kaşar peynirinde kullanımı ise hazırlanan % 15-20'lik solüsyon vakumdan önce peynirin üzerine pulvarize yapılır.

Ayran kırıldıktan sonra 1 ton ayrana 200-250 gr acol km 2010 bir miktar suda çözündürülüp tanka ilave edilir.

Beyaz peynirde 1 ton salamura suyuna 200-250 gr ilave edilir.

ACOL KM 2010 Et ürünlerinde kıymaya baharatla beraber 100 kg ürüne 150 gr bir miktar suda çözündürülüp katılır. Yapılan yaşlandırma denemelerinde 90 gün raf ömrü olduğu gözlemlenmiştir.

ACOL KM 2010 100 kg tereyağ için 150 gr ürün bir miktar suda çözündürülüp tereyağına homojen bir şekilde karıştırılır.

Mobirise

MEAT BALANCE EMULSION
EMÜLGATÖR

İLERİ İŞLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ
(Tüm gıda ürünlerinde yağ ve suyu bağlamak için kullanılır.)
MEAT BALANCE, jelleştirici, kıvam artırıcı ve katılaştırıcı özelliklere sahip, gıda sanayinde yaygın olarak kullanılabilen herhangi bir kimyasal içermeyen karışımdır.
Önce yağ üzerine MEAT BALANCE atılır kuter, 34-40°C'ye kadar çevrilir. Daha sonra 70-75°C sıcak su ilavesi yapılır. Emülsiyon oluşunca kasalara çıkarılır.

Not: Oluşan Emülsiyonu her bir parçası 20 kg olacak şekilde kasalara alıp oda sıcaklığında 1 saat bekletip, bu bekletme esnasında üç veya dört kez karıştırıp daha sonrasında 0-4oC soğutucuya alınması emülsiyon yapısını daha da güzel hale getirecektir.

SIRALAMA:
Önce yağ, sonra MEAT BALANCE. En son 80°C sıcak su ilavesi yapılır. Yağ emülsiyon 0 (sıfır) derecede bekletilip zaman zaman karıştırılırsa daha iyi verim alınır.
Toz olarak kullanım; kırmızı ette 2 kg. Meat Balance baharatla birlikte atılır veya 1 Kg. Meat Balance 250 gr. Karagenan baharatla birlikte kutere atılır.
Beyaz ette; 2 kg. Meat Balance 500 gr. Karagenan atılır baharatla beraber kullanılması tavsiye edilir.

Mobirise

SELÜLOZ LİFİ

YAĞ TUTUCU ÜRÜN

Nişasta ve protein içermez. Sucuk, salam, sosis, köfte ve döner ürünlerinde pişirme sırasındaki yağ kaybını engeller.

Mobirise

CARRAGEENAN
(YARI RAFİNE)

Teknik Özellikler;
Karagenan deniz yosunlarından elde edilen bir polisakkarittir.
3 tip karagenan mevcuttur: Kappa karragenan (sert ve katı jeller oluşturur), Iota karagenan (yumuşak jeller oluşturur), lambda karagenan (proteinle karışınca
jel oluşturur, süt ürünlerinde kullanılır) Hayvansal jelatin kullanmak istemeyenler için karagenan bitkisel bir alternatiftir.
Karagenan tiksotropik özelliğe sahiptir: yüzey basıncı ile incelip tekrar eski viskozitesine kavuşarak sertleşir.
Karagenan stabilizatör olarak kullanılır. Karagenan bulanıklık giderici olarak kullanılır.

Kullanım Alanları 
Tatlı, sos, dondurulmuş ürünler, içecek, süt ürünleri, kremli ürünler, bira, şarküteri, reçel, dondurma, jöle, kozmetik, ilaç...

Mobirise

SOYA UNU 

Soya Proteini’nin kullanım alanları

İşlenmiş et ürünlerinde ürüne dağılabilme özelliğine sahiptir ve fonksiyonel bir üründür.

Soya proteinleri sosis, salam gibi emülsiye et ürünlerinde nemi tutar, ürünlerin yapı kazanmasını ve raf ömrü boyunca stabil kalmasını sağlar ve tekstür değiştirmeden protein desteği oluşturur.

Soya proteinleri, süt proteini muadili olarak peynir  sanayinde kullanılmaya başlanmıştır.

Düşük viskoziteli ve sulu sistemlerde kolay çözünen formları bulunan ve tatları son derece nötr olan soyalar, içecek sanayinde protein takviyeli fonksiyonel ürünlerin oluşturulmasında ve besleyici barlarda yaygın olarak kullanılmaktadırlar.

Mobirise

CASEINAL EMULSION
EMÜLGATÖR

Tüm gıda ürünlerinde yağ ve suyu bağlamak için kullanılır.


SALAM SOSİS ÜRÜNLERİ İÇİN
CASEINAL, jelleştirici, kıvam artırıcı ve katılaştırıcı özelliklere sahip, gıda sanayinde yaygın olarak kullanılabilen herhangi bir kimyasal içermeyen karışımdır.
Önce yağ üzerine CASEINAL atılır. 34-40°C'ye kadar çevrilir. Daha sonra 70-75°C sıcak su ilavesi yapılır, emülsiyon oluşunca kasalara çıkarılır.


SIRALAMA
Önce yağ, sonra CASEINAL, en son 80°C sıcak su ilavesi yapılır.
Yağ emülsiyon 4oC bekletip zaman zaman karıştırılırsa daha iyi verim alınır.


EKONOMİK SOSİSLERDE
Ürün yapısında güzel bir sonuca ulaşmak için firma olarak önerdiğimiz oran 100 kg et için 1000 gr caseinal ve 5 kg isteğe bağlı olarak nişasta ve soya ilave edilmesi gerekir.

Mobirise

GUAR GUM
5500 CPS

GUAR GAM (GUAR GUM) (E412)
Guar Gam (Guar Gum) (E412); Siyam baklasının tohumlarından elde edilen bir kıvam artırıcıdır. Kirli beyaz renkte tuz şeklinde bulunur. İnsan ve hayvan için besin kaynağı olarak da kullanılır. Guar Gam; Guar zamkı olarak da bilinir.

E kodu (E 412) olan gıda katkı maddesidir.

  • Unlu mamüllerde, kıvam artırıcı, emülgatör, stabilizör hacim artırıcı olarak kullanılır.
  • Buz kristallerinin oluşmasını, hızlı erimenin önlenmesi ve kremsi yapıoluşturma özelliği ile dondurmalarda, serbest suyu emme ve dağılmayı önleme özelliği ile etlerde, sosislerde bağlayıcı madde olarak, yoğunlaştırıcı, çözelti sabitleyici, akışkanlığı geliştirme özelliği ile sos ve çeşnilerde faz ayrımını önler. 
  • İçecek üretiminde; limonata, aromalı içeceklerin,toz karışımlarında kullanılır.
Mobirise

PROMEAT

Teknik Özellikler;
Karagenan deniz yosunlarından elde edilen bir polisakkarittir.
3 tip karagenan mevcuttur: Kappa karragenan (sert ve katı jeller oluşturur), Iota karagenan (yumuşak jeller oluşturur), lambda karagenan (proteinle karışınca
jel oluşturur, süt ürünlerinde kullanılır) Hayvansal jelatin kullanmak istemeyenler için karagenan bitkisel bir alternatiftir.
Karagenan tiksotropik özelliğe sahiptir: yüzey basıncı ile incelip tekrar eski viskozitesine kavuşarak sertleşir.
Karagenan stabilizatör olarak kullanılır. Karagenan bulanıklık giderici olarak kullanılır.

Kullanım Alanları 
Tatlı, sos, dondurulmuş ürünler, içecek, süt ürünleri, kremli ürünler, bira, şarküteri, reçel, dondurma, jöle, kozmetik, ilaç...

Beyaz Gıda Süt Grubu Ürünleri

SÜRDÜRÜLEBİLİR LEZZET

Mobirise

AFT - 2000®
ANTİMİKROBİYEL MADDE

AFT - 2000 gıda maddelerinde istenmeyen dört büyük patojen (Salmonella, Coliform, E.coli, S.aureus) üzerinde etkili antimikrobiyel bir maddedir.
AFT – 2000 kolay kullanımı ile maya ve kültüre etki etmeden, insan sağlığı açısından tehlike arz eden bu mikroorganizmaları 48 saat içinde yok etmekte ve uzun süre tekrar üremelerini engellemektedir.
AFT – 2000 FDA tarafından onaylanmış olup Amerika, Avrupa ve Japonya’ da gıdanın çeşitli bölümlerinde kullanılmaktadır.
AFT – 2000 kullanımında doz aşımının insan sağlığı açısından sakıncası yoktur.
AFT - 2000 kullanarak yapılan deneylerde, ürünlerdeki toplam 8.000 – 100.000 olan mikroorganizma yükü kabul edilebilir standartların çok altına düşürülmüş ve kullanım miktarı artırılarak bu yük sıfıra indirilmiştir.

Analiz için 48 saat bekletilmesi gerekir.

Mobirise

ACOL KM 2010
KORUYUCU MADDE

ACOL KM 2010 gıda maddelerinde istenmeyen KÜF MAYA VE MANTARLARA etkili koruyucu bir maddedir.

ACOL KM 2010 kullanımında doz aşımının insan sağlığı açısından sakıncası yoktur.
ACOL KM 2010 kullanarak yapılan denemelerde çok net sonuçlar alınmıştır. İşletme bazında yapılan çalışmalarda özellikle yoğurtta yaz ayında ortam sıcaklığında ürüne pulvarize şeklinde (%15 lik solüsyon).

ACOL KM 2010 ürünü 10 Gün küflenmeden muhafaza ettiği gözlenmiştir soğuk zincir ortamında ise bu süre 30 günü geçmiştir.

  • Yoğurt soğukken ya da kapaklar kapatılırken pulverizasyon işlemi yapılmalıdır. (%15-20'lik solüsyon)
  • Kaşar peynirinde kullanımı ise hazırlanan % 15-20'lik solüsyon vakumdan önce peynirin üzerine pulvarize yapılır.
  • Ayran kırıldıktan sonra 1 ton ayrana 200-250 gr acol km 2010 bir miktar suda çözündürülüp tanka ilave edilir.
  • Beyaz peynirde 1 ton salamura suyuna 200-250 gr ilave edilir.
  • ACOL KM 2010 Et ürünlerinde kıymaya baharatla beraber 100 kg ürüne 150 gr bir miktar suda çözündürülüp katılır. Yapılan yaşlandırma denemelerinde 90 gün raf ömrü olduğu gözlemlenmiştir.
  • ACOL KM 2010 100 kg tereyağ için 150 gr ürün bir miktar suda çözündürülüp tereyağına homojen bir şekilde karıştırılır.
Mobirise

PRODA S 033
STABİLİZATÖR

AYRAN ÜRETİMİNDE KULLANIMI

1 ton ayran sütüne 1,5 kg oranında kullanılır.
1,5 kg PRODA S 033 bir miktar (15-20 lt) çiğ sütte iyi bir şekilde çözündürülerek süt+su karışımına pişirme esnasında yavaş yavaş ilave edilir, daha sonra proses aşaması olağan şekilde devam eder.
Artırılacak su miktarı işletmenin inisiyatifine bağlıdır.

Not: Ürünün homojen görmesi gerekmektedir.

Mobirise

PRODA 550 C
STABİLİZATÖR

KAYMAKLI YOĞURTTA KULLANIMI
Kaymaklı yoğurdun kaymak yapısını ve kaymak gücünü artırır, mayalamadan önce 1 ton süte 200 gr ilave edilir.





Mobirise

PRODA YG 055
STABİLİZATÖR

YOĞURT ÜRETİMİNDE KULLANIMI
1 ton süte 2 - 4 kg oranında kullanılır.

PRODA YG 055 %0.2 - 0.4 oranında toz halinde homojenizasyondan önce süte eklenir. PRODA YG 055 süte eklendikten sonra en az 92 ºC'de pastörize edilmelidir.


Mobirise

PRODA PY 044
STABİLİZATÖR

KAŞAR PEYNİRİNDE KULLANIMI
Kuru haşlama kaşarda 100 kg kaşar hamuruna 300 - 500  gr PRODA PY 044 ürün yapısında esneklik, liflenme erime ve uzama, dilimli kaşarda yapışmama ve dilimlenme kabiliyetini artırır. Sulu haşlama ayarında kuru haşlama kalitesi sağlamaktadır. 3-7 kg arasında kilo artışı sağlar.

Mobirise

PRODA STT 066
STABİLİZATÖR

KAŞAR PEYNİRİNDE KULLANIMI
Kuru haşlama kaşarda 100 kg kaşar hamuruna 250 - 300 gr PRODA STT 066 ürün yapısında esneklik, liflenme erime ve uzama, isteğe bağlı kuru madde düşürme, dilimli kaşarda yapışmama ve dilimlenme kabiliyetini artırır. Sulu haşlama ayarında kuru haşlama kalitesi sağlamaktadır. 10 - 15  kg arasında kilo artışı sağlar.

Mobirise

SÜT TOZU ( YAĞSIZ )

Sütün ısıl işlemlerle kurutulması sonucu sadece içinde katı maddeler kalır ve buna süt tozu denir.

Kurutma işlemi sayesinde, diğer süt ürünlerine göre daha uzun bir raf ömrü vardır ve saklama-depolama şekli diğer süt ürünlerine göre daha kolaydır.


KULLANIM ALANLARI

•  Pasta ve hamur işlerinde
•  Çikolata ve şekerlemelerde
•  Bisküvi, gofret ve bebek mamalarında • Dondurma yapımında
•  Hazır çorbalarda
•  Hayvanlar için hazırlanın mamalarda • Yoğurt yapımında

Mobirise

CARRAGEENAN
(YARI RAFİNE)

Teknik Özellikler;
Karagenan deniz yosunlarından elde edilen bir polisakkarittir.
3 tip karagenan mevcuttur: Kappa karragenan (sert ve katı jeller oluşturur), Iota karagenan (yumuşak jeller oluşturur), lambda karagenan (proteinle karışınca
jel oluşturur, süt ürünlerinde kullanılır) Hayvansal jelatin kullanmak istemeyenler için karagenan bitkisel bir alternatiftir.
Karagenan tiksotropik özelliğe sahiptir: yüzey basıncı ile incelip tekrar eski viskozitesine kavuşarak sertleşir.
Karagenan stabilizatör olarak kullanılır. Karagenan bulanıklık giderici olarak kullanılır.

Kullanım Alanları 
Tatlı, sos, dondurulmuş ürünler, içecek, süt ürünleri, kremli ürünler, bira, şarküteri, reçel, dondurma, jöle, kozmetik, ilaç...

Mobirise

PRODA RLK 077
STABİLİZATÖR

Teknik Özellikler;
Karagenan deniz yosunlarından elde edilen bir polisakkarittir.
3 tip karagenan mevcuttur: Kappa karragenan (sert ve katı jeller oluşturur), Iota karagenan (yumuşak jeller oluşturur), lambda karagenan (proteinle karışınca
jel oluşturur, süt ürünlerinde kullanılır) Hayvansal jelatin kullanmak istemeyenler için karagenan bitkisel bir alternatiftir.
Karagenan tiksotropik özelliğe sahiptir: yüzey basıncı ile incelip tekrar eski viskozitesine kavuşarak sertleşir.
Karagenan stabilizatör olarak kullanılır. Karagenan bulanıklık giderici olarak kullanılır.

Kullanım Alanları 
Tatlı, sos, dondurulmuş ürünler, içecek, süt ürünleri, kremli ürünler, bira, şarküteri, reçel, dondurma, jöle, kozmetik, ilaç...

Mobirise

PEYNİR ALTI SUYU TOZU

Peynir altı suyu (whey) tozu, peynir oluşumu sırasında, çökeltiden süzülerek elde edilen sıvının ısıl işlemlerle toz haline getirilmesinden elde edilir.


KULLANIM ALANLARI 

• Bisküvi, bebek maması, çikolata, dondurma yapımında
• Yem katkı maddesi olarak
• İşlenmiş et ürünlerinde
• Hazır çorbalarda
• Hamur işlerinde
• Ekmek yapımında

ADRES

Ofis : Cevizlik Mah. Muhtar Halit Kral Sok. Sekizler Apt. No: 26/7 Bakırköy / İSTANBUL

Depo : Marmara Sanayi Sitesi  S Blok No: 17 İkitelli / İSTANBUL

İLETİŞİM

TEL    : +90 212 466 2469 (pbx)
FAKS : +90 212 466 2479
MAIL : info@beyazgida.com.tr