site design templates

ET GRUBU
ÜRÜNLERİMİZ

Farklı sektörlere hitap eden geniş ürün portföyü

Mobirise

Birde Bizden Dinleyin !

Katkı maddeleri gıdaların
Daha uzun ömürlü olmasını,
Tat, lezzet ve kokularının çok daha güzel olmasını,
Şekil ve renklerinin düzelmesini,
Kalite ile dayanımının korunmalarını sağlar.

Hastalık oluşmasına neden olan mikroorganizmaların oluşumuna engel olur.
Gıdaların besleyici ve biyolojik değerlerinin korumalarına yardım eder.
Gıdaların içindeki katkı maddeleri sayesinde gıdalar üretimden depolama aşamasına kadar geçen sürede ve daha sonrasında besin değerlerini yitirmezler.

BEYAZ GIDA ÜRÜNLERİ SIRALADIĞIMIZ BU ARTILARI SAĞLAMAK AMACI İLE 1995 YILINDAN BERİ ÜRÜNLERİNİ 2 ANA BAŞLIK ALTINDA TOPLAMAKTADIR.

Beyaz Gıda Et Grubu Ürünleri

GELENEKSEL LEZZET

Mobirise

ACOL S-2000
ANTİMİKROBİYEL MADDE

ACOL-S tüm işlenmiş et ürünlerinde  istenmeyen dört büyük patojen (Salmonella, Coliform, E.Coll, S.Aureus) üzerinde etkili antimikrobiyel bir maddedir.

ACOL - S kolay kullanımı ile maya ve kültüre etki etmeden, insan sağlığı açısından tehlike arz eden bu mikroorganizmaları 48 saat içinde yok etmekte ve uzun süre tekrar üremelerini engellemektedir.

ACOL - S FDA tarafından onaylanmış olup Amerika, Avrupa ve Japonya‘da gıdanın çeşitli bölümlerinde kullanılmaktadır.

ACOL - S kullanımında doz aşımının insan sağlığı açısından sakıncası yoktur.

ACOL - S kullanarak yapılan deneylerde, ürünlerdeki toplam 8.000-100.000 olan mikroorganizma yükü kabul edilebilir standartların çok altına düşürülmüş ve kullanım miktarı artırılarak bu yük sıfıra indirilmiştir.

ACOL – S ET ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI

ACOL - S Et ürünlerinde 100 kg sucuk-salam-sosis hamuruna 150 gr, baharata karıştırılır ve diğer kuter malzemeleriyle beraber kuterlenir. Isıl işlem görmeyen et ürünlerinde çok yaygın bir şekilde kullanılır. Et ürünlerinde tat-koku üzerine herhangi olumsuz bir etkisi yoktur. Sucuk, salam, sosis vb. ürünlerde rengi parlaklaştırır. Ürüne canlı bir renk kazandırır. ( SODİUM METABİSULFİTE İÇERMEZ )

ACOL - S KÖFTE ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI

100 kg köfte hamuruna 50 gr kullanılır.

ACOL - S JAMBON ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI
100 kg Et karışımına max. 50gr kullanılır.

Acol-S Fermente sucuk üretiminde kullanılmaz. Mikrobiyolojik analiz için 48 saat geçmesi gerekmektedir.

Mobirise

ACOL KM 2010
KORUYUCU MADDE

ACOL KM 2010 gıda maddelerinde istenmeyen KÜF, MAYA VE MANTARLARA etkili koruyucu bir maddedir.

ACOL KM 2010 kullanımında doz aşımının insan sağlığı açısından sakıncası yoktur.

ACOL KM 2010 kullanarak yapılan denemelerde çok net sonuçlar alınmıştır. İşletme bazında yapılan çalışmalarda özellikle işlenmiş işlenmiş et ürünlerinde  yaz ayında 150 gr sulandırılarak kuterlenir. 

ACOL KM 2010 ürünü 150 gün küflenmeden muhafaza ettiği gözlenmiştir. 

Mobirise

PRODA MEAT

HAMBURGER KÖFTESİ VE DİĞER KÖFTELERDE


Hamburger köftesi ve diğer köftelerde doğrandığında kırılmayı ve pişirme esnasında küçülmeyi önlemek amacıyla üretilmiş bir stabilizatördür.

PRODA MEAT kıvam arttırmak, yapıda stabiliteyi korumak ve iyileştirmek gibi özelliklere sahip, gıda sanayinde yaygın olarak kullanılabilen herhangi bir kimyasal içermeyen karışımdır.




Mobirise

MEAT BALANCE EMULSION
EMÜLGATÖR

İLERİ İŞLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ
Tüm işlenmiş et ürünlerinde yağ ve suyu bağlamak amaçlı ve doğrandığında kırılmayı önlemek amacı ile üretilen bir emülgatördür. Emisyon ve toz olarak her iki şekildede kullanılır. MEAT BALANCE, jelleştirici, kıvam artırıcı ve katılaştırıcı özelliklere sahip, gıda sanayinde yaygın olarak kullanılabilen herhangi bir kimyasal içermeyen karışımdır.

Önce yağ üzerine MEAT BALANCE atılır kuter, 34-40°C'ye kadar çevrilir. Daha sonra 70-75°C sıcak su ilavesi yapılır. Emülsiyon oluşunca kasalara çıkarılır.



Mobirise

SELÜLOZ LİFİ

YAĞ TUTUCU ÜRÜN

Nişasta ve protein içermez. Sucuk, salam, sosis, köfte ve döner ürünlerinde pişirme sırasındaki yağ kaybını engeller.

Mobirise

CARRAGEENAN
(YARI RAFİNE)

Teknik Özellikler;
Karagenan deniz yosunlarından elde edilen bir polisakkarittir.
3 tip karagenan mevcuttur: Kappa karragenan (sert ve katı jeller oluşturur), Iota karagenan (yumuşak jeller oluşturur), lambda karagenan (proteinle karışınca
jel oluşturur, süt ürünlerinde kullanılır) Hayvansal jelatin kullanmak istemeyenler için karagenan bitkisel bir alternatiftir.
Karagenan tiksotropik özelliğe sahiptir: yüzey basıncı ile incelip tekrar eski viskozitesine kavuşarak sertleşir.
Karagenan stabilizatör olarak kullanılır. Karagenan bulanıklık giderici olarak kullanılır.

Kullanım Alanları 
Tatlı, sos, dondurulmuş ürünler, içecek, süt ürünleri, kremli ürünler, bira, şarküteri, reçel, dondurma, jöle, kozmetik, ilaç...

Mobirise

SOYA UNU ve
PROTEİNİ

Soya Proteini’nin kullanım alanları

İşlenmiş et ürünlerinde ürüne dağılabilme özelliğine sahiptir ve fonksiyonel bir üründür.

Soya proteinleri sosis, salam gibi emülsiye et ürünlerinde nemi tutar, ürünlerin yapı kazanmasını ve raf ömrü boyunca stabil kalmasını sağlar ve tekstür değiştirmeden protein desteği oluşturur.

Düşük viskoziteli ve sulu sistemlerde kolay çözünen formları bulunan ve tatları son derece nötr olan soyalar, içecek sanayinde protein takviyeli fonksiyonel ürünlerin oluşturulmasında ve besleyici barlarda yaygın olarak kullanılmaktadırlar.

Mobirise

CASEINAL EMULSION
EMÜLGATÖR

Tüm işlenmiş et ve tavuk ürünlerinde yağ ve suyu bağlamak için kullanılır.


SALAM SOSİS ÜRÜNLERİ İÇİN
CASEINAL, jelleştirici, kıvam artırıcı ve katılaştırıcı özelliklere sahip, gıda sanayinde yaygın olarak kullanılabilen herhangi bir kimyasal içermeyen karışımdır.
Önce yağ üzerine CASEINAL atılır. 34-40°C'ye kadar çevrilir. Daha sonra 70-75°C sıcak su ilavesi yapılır, emülsiyon oluşunca kasalara çıkarılır.


EKONOMİK SOSİSLERDE
Ürün yapısında güzel bir sonuca ulaşmak için firma olarak önerdiğimiz oran 100 kg et için 2000 gr caseinal ve  isteğe bağlı olarak patates nişastası  ilave edilmesi gerekir.

Mobirise

GUAR GUM
5500 CPS

GUAR GAM (GUAR GUM) (E412)
Guar Gam (Guar Gum) (E412); Siyam baklasının tohumlarından elde edilen bir kıvam artırıcıdır. Kirli beyaz renkte tuz şeklinde bulunur. İnsan ve hayvan için besin kaynağı olarak da kullanılır. Guar Gam; Guar zamkı olarak da bilinir.

E kodu (E 412) olan gıda katkı maddesidir.

ADRES

Ofis : Cevizlik Mah. Muhtar Halit Kral Sok. Sekizler Apt. No: 26/7 Bakırköy / İSTANBUL

Depo : Marmara Sanayi Sitesi  S Blok No: 17 İkitelli / İSTANBUL

İLETİŞİM

TEL    : +90 212 466 2469 (pbx)
FAKS : +90 212 466 2479
MAIL : info@beyazgida.com.tr