online website builder

SÜT GRUBU
İHRACAT ÜRÜNLERİ

Farklı sektörlere hitap eden geniş ürün portföyü

Mobirise

Birde Bizden Dinleyin !

Katkı maddeleri gıdaların
Daha uzun ömürlü olmasını,
Tat, lezzet ve kokularının çok daha güzel olmasını,
Şekil ve renklerinin düzelmesini,
Kalite ile dayanımının korunmalarını sağlar.

Hastalık oluşmasına neden olan mikroorganizmaların oluşumuna engel olur.
Gıdaların besleyici ve biyolojik değerlerinin korumalarına yardım eder.
Gıdaların içindeki katkı maddeleri sayesinde gıdalar üretimden depolama aşamasına kadar geçen sürede ve daha sonrasında besin değerlerini yitirmezler.

BEYAZ GIDA ÜRÜNLERİ SIRALADIĞIMIZ BU ARTILARI SAĞLAMAK AMACI İLE 1995 YILINDAN BERİ ÜRÜNLERİNİ 2 ANA BAŞLIK ALTINDA TOPLAMAKTADIR.

Beyaz Gıda Süt Grubu Ürünleri

SÜRDÜRÜLEBİLİR LEZZET

Mobirise

AFT - 2000®
pH DENGELEYECİ
ANTİMİKROBİYEL MADDE


AFT-2000 iyi bir ph dengeleyicidir. Özellikle salamura sularında olmak üzere ph sabitlemek için kullanılır ve istenilen ph dengesini sağlamaktadır.
AFT - 2000 gıda maddelerinde istenmeyen dört büyük patojen (Salmonella, Coliform, E.coli, S.aureus) üzerinde etkili antimikrobiyel bir maddedir.
AFT – 2000 kolay kullanımı ile maya ve kültüre etki etmeden, insan sağlığı açısından tehlike arz eden bu mikroorganizmaları 48 saat içinde yok etmekte ve uzun süre tekrar üremelerini engellemektedir.
AFT – 2000; Amerika, Avrupa ve Japonya’ da gıdanın çeşitli bölümlerinde kullanılmaktadır.
AFT – 2000 kullanımında doz aşımının insan sağlığı açısından sakıncası yoktur.
AFT - 2000 kullanarak yapılan deneylerde, ürünlerdeki toplam 8.000 – 100.000 olan mikroorganizma yükü kabul edilebilir standartların çok altına düşürülmüş ve kullanım miktarı artırılarak bu yük sıfıra indirilmiştir.



Analiz için 48 saat bekletilmesi gerekir.

Mobirise

ACOL KM 2010
KORUYUCU MADDE

ACOL KM 2010, gıda maddelerinde istenmeyen KÜF MAYA VE MANTARLARA etkili koruyucu bir maddedir.

ACOL KM 2010 kullanımında doz aşımının insan sağlığı açısından sakıncası yoktur.

ACOL KM 2010 kullanarak yapılan denemelerde çok net sonuçlar alınmıştır.

Ürünü 10 Gün küflenmeden muhafaza ettiği gözlenmiştir; soğuk zincir ortamında ise bu süre 30 günü geçmiştir.

Mobirise

PRODA RLK 077
RULO KAYMAK STABİLİZATÖRÜ


Sütten ve kremadan yapılan kaymaklarda; PRODA RLK 077 kaymağın sünmesini, sertleşmesini, kırılmamasını ve elastiki yapıda olmasını sağlar.



Mobirise

PRODA S 033
AYRAN STABİLİZATÖRÜ

PRODA S 033’ ün Ayran Sütünde Kullanımı, serum ayrılmasını azaltmakta ayranın kıvamının ve viskozitesinin artmasını sağlayarak son ürün kalitesini yükseltmektedir.

Not: Ürünün homojen görmesi gerekmektedir.

Mobirise

PRODA 550 C
KAYMAKLI YOĞURT STABİLİZATÖRÜ

Kaymaklı yoğurtlarda kaymağın miktarını, yapısını ve gücünü arttırmaktadır.





Mobirise

PRODA YG 055
HOMOJENİZE YOĞURT STABİLİZATÖRÜ

Homojenize yoğurtlarda, yoğurdun kıvamını arttırır, sertleşmesini, KM’in daha yüksek hissedilmesini, su salmamasını, kırılgan yapıda olmamasını, kaşığa gelmesini ve yağlılık hissini sağlar.

,

Mobirise

PRODA PY 044
KAŞAR PEYNİRİ
STABİLİZATÖRÜ

Kaşar peynirinde, yapıda esneklik, liflenme, erime ve uzama sağlar. Dilimli kaşarda, dilimlenme kabiliyetini artırır ve yapışmama özelliği kazandırır. % 3 – 7 oranında kilo artışı sağlar. Kuru haşlama üründe, sulu haşlama kalitesi sağlamaktadır.

Mobirise

MILK BALANCE 11

MAYASIZ VE KÜLTÜRSÜZ
YENİ NESİL PEYNİR STABİLİZATÖRÜ

93 C’ de pastörize edilmiş süte maya ve kültür kullanmadan yeterli miktarda MILK BALANCE 11 yaklaşık 1,5-2 saat içinde uzun raf ömürlü, mikrobiyal açıdan temiz, rahat dilimlenebilen, kızartılabilen ve erimeyen bir yapıda peynir oluşmasını sağlar.



Mobirise

PRODA BYZ 500
STABİLİZATÖR

Yarım yağlı Beyaz Peynirinde kullanıldığında peynirin yapısında elastikiyet, parlaklık, canlı görünüm sağlar ayrıca yağ muhtevasını daha hissedilir hale getirir.









Mobirise

Agar Agar
1300 CPS

Agar - Agar ( E - 406 ) , Gelidium sesquipedale adlı deniz yosunundan elde edilen ve suda çözünebilir bir poligalaktozittir. Agar - Agar ince tabaka toz halinde bulunur. Kalitesini farklılaştıran özellikler; jel kuvveti, jelleşme ve erime derecesi, rengi, çözünürlüğü gibi etmenler agarın kalitesini değiştirir. Agarın genel olarak jelleşme sıcaklığı 30-40 °C’deki sıcak çözeltisi soğutularak jelleşme elde edilir. 90 – 95°C üzerinde ısıtıldığında erimektedir. Agar ağırlığının yirmi katı kadar su çekebilme özelliğine sahiptir. Kullanıldığı alanlar ; Agar Gıda sektöründe, fırıncılık, şekerleme, süt ve süt ürünlerinde ve et ürünlerinde kullanılır.

Mobirise

PRODA STT 066
KAŞAR PEYNİRİ STABİLİZATÖRÜ

Kaşar peynirinde, yapıda esneklik, liflenme, erime ve uzama sağlar. Dilimli kaşarda, dilimlenme kabiliyetini artırır ve yapışmama özelliği kazandırır. %10 – 15 oranında kilo artışı sağlar. Kuru haşlama üründe, sulu haşlama kalitesi sağlamaktadır.


Mobirise

SÜT TOZU ( YAĞSIZ )

Sütün ısıl işlemlerle kurutulması sonucu sadece içinde katı maddeler kalır ve buna süt tozu denir.

Kurutma işlemi sayesinde, diğer süt ürünlerine göre daha uzun bir raf ömrü vardır ve saklama-depolama şekli diğer süt ürünlerine göre daha kolaydır.


KULLANIM ALANLARI

•  Pasta ve hamur işlerinde
•  Çikolata ve şekerlemelerde
•  Bisküvi, gofret ve bebek mamalarında • Dondurma yapımında
•  Hazır çorbalarda
•  Hayvanlar için hazırlanın mamalarda • Yoğurt yapımında

Mobirise

CARRAGEENAN 
(YARI ve TAM RAFİNE)

Teknik Özellikler;
Karagenan deniz yosunlarından elde edilen bir polisakkarittir.
3 tip karagenan mevcuttur: Kappa karragenan (sert ve katı jeller oluşturur), Iota karagenan (yumuşak jeller oluşturur), lambda karagenan (proteinle karışınca
jel oluşturur, süt ürünlerinde kullanılır) Hayvansal jelatin kullanmak istemeyenler için karagenan bitkisel bir alternatiftir.
Karagenan tiksotropik özelliğe sahiptir: yüzey basıncı ile incelip tekrar eski viskozitesine kavuşarak sertleşir.
Karagenan stabilizatör olarak kullanılır. Karagenan bulanıklık giderici olarak kullanılır.

Kullanım Alanları 
Tatlı, sos, dondurulmuş ürünler, içecek, süt ürünleri, kremli ürünler, bira, şarküteri, reçel, dondurma, jöle, kozmetik, ilaç...

Mobirise

YAĞ ve SU BAZLI
GIDA AROMALARI

48 çeşit yağ ve su bazlı aromalar

.  CHEDDAR PEYNİR AROMASI
.  SWISS CHEDDAR PEYNİR AROMASI
.  SÜT AROMASI
.  TEREYAĞI AROMASI



Mobirise

PEYNİR ALTI SUYU TOZU

Peynir altı suyu (whey) tozu, peynir oluşumu sırasında, çökeltiden süzülerek elde edilen sıvının ısıl işlemlerle toz haline getirilmesinden elde edilir.


KULLANIM ALANLARI 

• Bisküvi, bebek maması, çikolata, dondurma yapımında
• Yem katkı maddesi olarak
• İşlenmiş et ürünlerinde
• Hazır çorbalarda
• Hamur işlerinde
• Ekmek yapımında

Mobirise

ERİTME PEYNİR
TUZLARI

Proses peynirlerde; hammaddelerin yapısını düzenlemek, pH değerlerini ayarlamak ve emülsifikasyonunu sağlamak amacı ile kullanılan fosfat ve sitrat içerikli tuzlardır.


Mobirise

TRANSGLUTAMINASE
ENZYME
Powder & Liquid

Transglutaminaz (TG), proteinler içerisindeki amino asit kalıntıları Lisin ve Glutamin arasındaki kovalent bağların oluşumunu katalize edebilen doğal bir enzimdir. Protein içeren yiyecekleri birbirine yapıştırma özelliğine sahiptir ve dünya çapında gıda kullanımı için birçok araştırmacı tarafından çalışılmıştır.

TG, protein içeren çeşitli yiyeceklerin fiziksel özelliklerini iyileştirebilir. Ürünün kullanımı, gıda şirketlerine ve nihai tüketicilere çeşitli avantajlar sunar. Un ve süt ürünlerinde TG hazırlığı dokuyu iyileştirir. Emülsifiye edilmiş sosis ve pişmiş jambon gibi et ürünlerinde, dokuyu iyileştirir ve bağlantıyı arttırır, böylece üretim sürecinde kaybı azaltır. Et ve balıkta TG, kaliteli et / balık parçalarını birleştirmeyi, kayıp ve israfı azaltmayı ve sonuç olarak nihai ürünlerin fiyatını düşürmeyi sağlar. Bu, sorumlu ve sürdürülebilir bir gıda zincirine önemli bir katkıdır.

Mobirise

ANTİBİYOTİK
TEST KİTİ








Mobirise

SODIUM
ALGINATE

Sodyum Aljinat (E401) kahverengi yosunlardan ekstrakte edilir. Kalsiyum ve asit ortamlarının varlığında, esnek jeller oluşturur. Jelleşmek için ısıya ihtiyaç duymayan soğuk bir jelleştirici maddedir. Yaygınlaştırma işleminde en yaygın olarak kalsiyum laktat veya kalsiyum klorür ile birlikte kullanılır. Kullanıldığı alanlar : Dondurma, yoğurt, krema ve peynir için dengeleyici olarak kullanılır. Salata, puding, reçel, domates suyu ve konserve ürünler için koyulaştırıcı ve emülgatör görevi görür. Erişte, ekmek, soğuk ve donmuş ürünler için kullanılan bir hidrasyon maddesidir.

ADRES

Ofis : Cevizlik Mah. Muhtar Halit Kral Sok. Sekizler Apt. No: 26/7 Bakırköy / İSTANBUL

Depo : Marmara Sanayi Sitesi  S Blok No: 17 İkitelli / İSTANBUL

İLETİŞİM

TEL    : +90 212 466 2469 (pbx)
FAKS : +90 212 466 2479
MAIL : info@beyazgida.com.tr